Kosár

Concept - magyar kiadás

9.890Ft

  • check_circle készleten
Írja meg véleményét!

A játékban a megszokott módon feladványokat húzunk, és a célunk, hogy játékostársaink mihamarabb kitalálják ezt. Viszont a klasszikusokkal ellentétben, itt nincs se mutogatás, se körülírás, se rajz, csak ikonokra támaszkodhatunk. A játéktáblán kategóriákra osztva találhatunk olyan tulajdonságokat, mint „élőlény”, ..

  • Cikkszám : LTGE0552
  • gyártó : Repos
+
-
A játékban a megszokott módon feladványokat húzunk, és a célunk, hogy játékostársaink mihamarabb kitalálják ezt. Viszont a klasszikusokkal ellentétben, itt nincs se mutogatás, se körülírás, se rajz, csak ikonokra támaszkodhatunk. A játéktáblán kategóriákra osztva találhatunk olyan tulajdonságokat, mint „élőlény”, „történelmi vagy kitalált személy”, „fémből készült” vagy „lyukas”, és a soron lévő játékos ezekre a mezőkre helyezhet kockákat, mintegy nyomokként, melyek a feladvány megoldásához vezetnek. A Concept elsőre nagyon egyszerű társasjátéknak tűnik, de amint az első pár feladványt sikerül megoldanunk, egyre rafináltabb megmérettetések elé állít minket a játék, aminek kirakásához és megfejtéséhez is szükségünk van a megfelelő koncepcióra.

A játék egy szép, nagy, ikonokkal teli táblán történik, segítségünk pedig egy zöld kérdőjel, négy felkiáltójel és sok színes, műanyag kocka. Nem tűnik soknak, mégis meglepően jól ki lehet fejezni velük bármit a tábla ikon rendszerét használva.
A játék dobozában 110 kártyalap van könnyű, közepes és nehéz feladványokkal, mindhárom kategóriában három szóval laponként, ami csaknem ezer kitalálásra váró feladványt jelent. Ez biztosítja, hogy sokáig ne fogyjunk ki a kitalálnivalókból, legyen az személy, tárgy, fogalom vagy akár egy szólás-mondás. Persze, miután rákapunk a Concept ízére, már bármit képesek leszünk elmagyarázni az ikonok segítségével.
A feladvány legfőbb jellemzőjét a zöld kérdőjellel mutatjuk meg a táblán, és minden rá jellemző dolgot a hozzá tartozó zöld kockákkal fejezünk ki. További kapcsolódó dolgokat a rávezetést segítő felkiáltójelekkel és a hozzájuk tartozó kockákkal jelölünk.

AJÁNLOTT ÉLETKOR:10 - 99
JÁTÉKOSOK SZÁMA:4 - 12
JÁTÉKIDŐ:40 - 80 perc

Nincs vélemény a termékről.

Írja meg véleményét!